Somlói Apátsági Pince

Mutasd a szűrőket

“A pincészet szőlészeti és borászati technológiája a tisztaságra, az egyszerűségre és a kompromisszummentességre alapul.

2017 óta hivatalosan is organikus szertifikációval rendelkezünk.

A szőlőt a tökéletes érettség állapotában szüreteljük, és a feldolgozás után rendszerint egy napot áztatjuk. A kíméletes préseléssel (50-60%-os lékinyeréssel) kapott mustot fahordókban spontán módon, vagyis fajélesztők használata nélkül erjesztjük. Borainkat jellemzően egy évig tölgyfa hordókban érleljük, majd palackozzuk. A pince hordókészlete az 50 literestől a 2000 literesig terjed, és évjárattól, valamint fajtától függően a kisebb vagy nagyobb hordókat használjuk.

A birtok 3 hektárján nagyjából 15000 tőke szőlőt gondozunk. A fő fajtáink a hárslevelű, furmint és a juhfark, fajtánként úgy 4000 tőke terem. A fennmaradó területen pedig műélvezetből tramini, olaszrizling és megannyi ősi kárpát-medencei fajtákat művelünk.”

Forrás: A Somlói Apátsági Pince weboldala

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

×