CENTURIO

Mutasd a szűrőket

“3 ha-on elhelyezkedő szőlőparcelláink termelését az alacsony hozamok és kiszámíthatóság jellemzi; az egészséges gyümölcs és a terroir érvényesülését mindig szem előtt tartva. Szőlőtőkéket gondozunk; éppen ezért metszéstől a szüretig sok emberi élőmunka alkalmazásával szabad akaratból teszünk minden évben csúcskísérletet. Ebben az értékteremtésben jut központi szerep két eltérő karakterisztikájú területünknek a Diósnak, és a Fáy-dombnak. Figyelmem középpontjában a kékfrankos (és a MÁTRA-i vörösbor, mint kategória) áll, véleményem szerint ez a szőlőfajta hivatott újrapozícionálni a Mátrai borvidéket.
A szőlőben maximalista, a pincében minimalista vagyok. Bogyózás után a színlé mustot különválasztjuk a préslétől, mindezt a legnagyobb minőség abszolutizálása miatti meggyőződéssel tesszük. Nincs állandó recept; minden évben szüret idején finomhangoljuk a technológiai folyamatokat és hozunk döntéseket arról, hogy mi hova és mennyi időre kerüljön a bor értékeinek megőrzése érdekében, annak palackba kerüléséig.” Ludányi Balázs

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

×