MORIC borok a borarumon és a Somlón

2013-ban jött be hozzánk a boltba először. Fogalmunk sem volt, ki ő – de első pillanattól kezdve nagyon utáltuk. Magabiztos és provokatív volt. Négy órán át kóstolt a teraszunkon, szó szerint MINDENT, és apró ízekre szedett minden bort – és minket is a meg nem szűnő kérdéseivel. Másnapra megtanultuk a nevét : Roland Velich járt nálunk.

És hogy ő Ausztria egyik leghíresebb, legegyedibb, leg-távolságtartóbb és legellentmondásosabb borásza. Hogy a világ legjobb kékfrankos-készítőjének tartják, majd’ 40 országban a legjobb éttermek állnak sorban a boraiért, és hogy 98 Parker pontokat kap reggelire, de ő inkább újságírókat szeret enni ebben a napszakban… Hogy vizionárius, mecénás-mentor, filozófus és ex-krupié. Hogy az egyetlen osztrák borász, aki Burgenlandot és Magyarországot együtt, Pannon-borrégióként kezeli és a pincészetének nevét az eredeti magyar írásmód szerint írja.

Majd aztán szépen, az elmúlt évek során azt is megtanultuk, hogy maximálisan maximalista, valójában elképesztően nagylelkű és melegszívű, elképesztően művelt és intelligens, hosszú távú stratéga. Hogy szívén viseli a történelmi Magyarország szőlőfajtáinak és kiemelkedő termőterületeinek sorsát – és ha szépen kérjük, lesz díszvendég a Somlói borászgálán is. Hogy óriási a munkabírása, a kapcsolatrendszere és a szakmai tudása, amit szívesen és saját idejét nem kímélve, misszióként oszt meg mentoráltjaival. Hogy úgy kóstol mint egy Mester Sommelier, és olyan bensőséges viszonya van a BOR-ral, mint a saját gyermekeivel.
Az elmúlt 5 év során Roland újra és újra eljött hozzánk a Somlóra, amit a világ egyik leg-egyedibb terroir-jának tart, és többször is megtisztelt azzal, hogy meghívott minket saját birtokára. ( legutóbb szüretelni, pénteken este 9-kor miszerint másnap reggel hatkor szüksége lenne egy angolul tűrhetően tudó marketingesre a Lutzmannsburgi szőlőhegyen, és hogy olló nem kell, adnak…  )

2017-ben somlói borászt, Kis Tamást választotta be saját címkés HIDden treasure projectjébe, lehetőséget adva így 38 ország csúcs-éttermeinek, hogy egyszerre ismerjék meg Tamás és a Somló nevét.

2018 májusától a 60 négyzetméteres, világ háta mögött a Somló-hegyen egy szőlőben lévő Somlói Borok Boltja /Somló Wine Shop-ban pedig kaphatóak a borai.
Meg házhoz is rendelhetőek innen, a borarumról.
CSAK. Úgy. Mert miért ne lennének itt is :http://bit.ly/borarumMORIC
Danke Sehr, Herr Velich.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.